Fredrik Lundin

Fredrik Lundin

Fredrik Lundin (f. 7/4-63)
Tenor- og sopransaxofonist, fløjtenist, komponist og orkesterleder.

Egne orkestre: Offpiste Gurus (m. Trinelise Væring), Lundin Danemo Kvintett og Silhouette (m. Christina von Bülow).

Andre Orkestre hvoraf jeg er fast medlem: Improvisationsensemblet Sound of Choise, Jonas Johansen Move (m. Lars Danielsson og Ben Besiakow), ny-pop- orkestret Factum Est og Peter Danstrups Aisha med den marokkanske sentirspiller Mustapha Baqbou.

Jeg har til dato indspillet 6 plader og CDer i eget navn og medvirket på yderligere 27. (se diskografi)

Jeg behersker, og har spillet i, et bredt spektrum af stilarter fra blues over nyere mainstreamjazz, moderne jazz og fri improvisationsmusik til moderne pop. (se cv).

En vigtig del af mit instrumentarium er min elektroniske udrustning, som jeg bruger live sammen med mine blæseinstrumenter. Dels anvender jeg forskellige typer elektroniske effekter på min sopransaxofon og mine fløjter, dels arbejder jeg meget med live-sampling; dvs. at jeg ved hjælp af forskellige typer delay- maskiner og en DJ-sampler, optager små bidder af den musik eller lyd der er på scenen i øjeblikket og behandler de derved fremkomne samples på forskellig vis, for så at lade dem indgå i musikken.

En lige så væsentlig del af mit virke, som det at spille, er det at komponere.
Jeg skriver dels regelmæssigt for Lundin/Danemo Kvartet, Dos Mundos, Move og sangerinden Trine-Lise Væring, dels for såkaldt klassiske besætninger, og jeg har fået opført musik af harpetrioen Madam Claude og, i samarbejde med komponistsammenslutningen Den 3. vej, af Athelas Ensemble, samt Sønder Jyllands og Sjællands symfoniorkestre.

Et samarbejde er indledt med det klassiske Ensemble Nord (med hvem jeg som solist har opført værker af Jens Hørsving og Fuzzy) om at skrive musik der forener skreven og improviseret musik.

Forespørgsel

Prisgruppe
T (Indhent tilbud)

Genre(r)
Ingen registreret

Læs mere om...
Diskografi
Fredrik Lundin - CV
Offpiste Gurus
Silhouette
Fredrik Lundin og Peter Danemo

Versioner
English

Genveje