Bernadotte Swingers

Bernadotte Swingers

Bernadotte Swingers er en rutineret jazzkvartet der har eksisteret siden 1974. Repertoiret er 30’ernes og 40’ernes swingjazz. Musikken er lettilgængelig og elegant og leveres med en varme og intensitet der både inviterer til at danse og lytte.

Instrumentbesætningen er saxofon, piano, bas, trommer. På saxofon, klarinet og fløjte optræder Niels "Flipper" Stuart - en af landets mest efterspurgte swingsaxofonister. På piano leverer Per Tværgaard et klaverspil fuld af dynamik og glæde. Det rytmiske fundament sørger Jes Bergholt på bas og Leon Aktor på trommer for. Der er sang på en del af numrene.

Orkesterets engagementer rækker lige fra Udenrigsministeriets store repræsentative arrangementer over firmareceptioner og personalefester til private festdage i familien. Naturligvis optræder Bernadotte Swingers også på de offentlige spillesteder – i jazzklubber, på caféer, festivaler, i butikscentre osv. Eksempelvis har man kunnet finde Bernadotte Swingers på Copenhagen Jazz Festival, Copenhagen Harbour Jazz Festival, Swingin’ Copenhagen, Copenhagen Water Festival, Femø Jazz Festival, Hillerød Kræmmermarked, Lørdagsjazzen i Roskilde, Maribo Jazzfestival, Riverboat Jazzfestival og Sommerjazzen i Næstved. Bernadotte Swingers optræder overalt i landet – fra Skagen til Marielyst – og tager også gerne turen til nabolandene.

Der er udgivet 4 indspilninger med Bernadotte Swingers: Bernadotte Swingers, 1989, med sangerinden Susse Grønberg; Bernadotte Swingers – live at Cap Horn, 1991; Sunday Morning, 2000 samt That Old Feeling, 2006. Herudover medvirker orkesteret på forskellige opsamlingsudgivelser.

Orkesteret medbringer selv alle instrumenter og lydanlæg. Praktiske behov er ca. 3 x 4 m vejrbeskyttet gulv eller scene, 230 V inden for 20 meter, samt rimelige lysforhold.

Prisen fastsættes efter aftale og afhænger bl.a. af tidsramme, tidspunkt og transportafstand. Typisk tidsramme er 3-4 timer.